Gyrotonic

Πλεονεκτήματα

  • Η μέθοδος GYROTONIC® μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες πολλών ανθρώπων με διαφορετικό σωματότυπο και επίπεδο δύναμης.
  • Είναι ολιστική μέθοδος άσκησης που καλύπτει ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα με κεντρικό πυρήνα τη σπονδυλική στήλη.
  • Οι συσκευές GYROTONIC® επιτρέπουν την πλήρη ελευθερία κινήσεων και δεν επιβάλλουν περιορισμούς στην ποικιλία και την ένταση των ασκήσεων. Η δύναμη, ο συντονισμός και η κινητικότητα αναπτύσσονται συγχρόνως.
  • Εξασκούνται συστηματικά και ήπια οι ενώσεις και οι μυς μέσω ρυθμικών και κυματιστών κινήσεων. Οι κινήσεις ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα του σώματος με τη βοήθεια διαφορετικών τρόπων αναπνοής.
  • Η συστηματική άσκηση συσφίγγει τους συνδετικούς ιστούς και σμιλεύει το σώμα. Επίσης, χαλαρώνει τόσο το μυϊκό σύστημα του προσώπου, που απαλύνει ακόμα και γραμμές ρυτίδων.
  • Η μέθοδος GYROTONIC ισοσταθμίζει τα οφέλη της υγείας με την αισθητική και την ευεξία.
  • Τα αποτελέσματα στον ασκούμενο είναι εμφανή από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, με βασικότερη την θετική, υγιή εμφάνιση και την αύξηση της αυτοπεποίθησης.
  • Ιδανικός τρόπος άσκησης για κάθε απαίτηση. Οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες παρακινούνται για αύξηση της απόδοσης, οι λάτρεις της γυμναστικής ανακαλύπτουν έναν ολοκληρωμένο και περιεκτικό τρόπο εκγύμνασης του σώματός τους, και οι πιο χαλαροί βρίσκουν ενδιαφέρον για τη νέα αυτή μέθοδο, καθώς έχει γρήγορα αισθητά και ορατά αποτελέσματα.

GYROTONIC® Expansion System

Tο GYROTONIC® είναι μια πολύ πρόσφατη μέθοδος εναλλακτικής γυμναστικής που αναπτύχθηκε από τον εν ζωή Juliu Horvath τη δεκαετία του ’80. Στην Eλλάδα άρχισε να διδάσκεται τα τελευταία χρόνια και πλέον έχει αρχίσει να αποκτά τους πρώτους της οπαδούς. Bασισμένο στις αρχές του PILATES της γιόγκα, της κολύμβησης, του μπαλέτου, της ενόργανης γυμναστικής και του τάι τσι, το σύστημα GYROTONIC® στοχεύει στη βαθιά εκγύμναση του σώματος μέσω της ενεργοποίησης του νευρικού συστήματος. Aποτέλεσμα είναι η απόκτηση ελαστικότητας και μυϊκής δύναμης, η σωστή στάση του σώματος, αλλά και ένα γενικό αίσθημα ευεξίας. Kαι όλα αυτά με τη χρήση ενός μόνο μηχανήματος. Όπως σε όλες τις εναλλακτικές μορφές άσκησης, έτσι και στο gyrotonic, πρέπει να υπάρχει πλήρης συνειδητότητα ως προς αυτό. Mάλιστα, η αναπνοή είναι βαθιά και παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στη φιλοσοφία της μεθόδου. Οι βασικές αρχές του GYROTONIC® Expansion System συνιστούν ένα εντελώς νέο σύστημα εκγύμνασης που καθιστά τους κανόνες του GYROTONIC® τη βάση για εκγύμναση του μυϊκού συστήματος με την παράλληλη κινητοποίηση και άσκηση των αρθρώσεων. Η μοναδικότητα του Συστήματος βρίσκεται στην ταυτόχρονη διάταση και την ενδυνάμωση των μυών με την καταβολή ελάχιστης προσπάθειας, ενώ αυξάνει το εύρος και βελτιώνει το συντονισμό των κινήσεων. Το GYROTONIC® Expansion System εφαρμόζεται με ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό που δημιουργήθηκε με γνώμονα το ανθρώπινο σώμα και στόχο την απόλυτη ελευθερία κίνησης, την έλλειψη περιορισμών στην ταχύτητα και τις δυνατότητες χρήσης, και τη βελτίωση, χωρίς περισπασμό, της αίσθησης συντονισμού, ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, αντίθετα με τα περισσότερα συμβατικά όργανα άσκησης, όπου εκτελούνται γραμμικές ή μεμονωμένες κινήσεις, οι οποίες απαιτούν δύναμη χωρίς συντονισμό. Οι κινήσεις έχουν φυσική ροή, χωρίς κραδασμούς και διακοπές, και γεφυρώνουν τη συστολή με την διάταση. Μέσω των κυκλικών κινήσεων των αρθρώσεων δημιουργείται ένα ισορροπημένο σύστημα στήριξης του σκελετού. Οι ασκήσεις εκτελούνται κυκλικά, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να εκτελεί υπό μόνιμη καθοδήγηση και μεταβλητή, ελεγχόμενη αντίσταση, την προσομοίωση κινήσεων αληθινών αθλημάτων χωρίς περιορισμούς στην ταχύτητα και την έκταση της κίνησης.